guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Recente Projecten

Expanding your horizons- haal inspiratie uit deze mooie tours!

Hier kunt u lezen over een aantal van onze recente projecten. Breng eens een bezoekje aan deze plekken, krijg inspiratie en verbreed zo uw horizon! Of neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer!

HMS Victory, Portsmouth, VK

Het publiek heeft verhalen van de HMS Victory kunnen horen sinds de negentiende eeuw.

Op 7 mei 1765 vertrok de HMS Victory uit de Old Single Dock in Chatham's Royal Dockyard. In de daarop volgende jaren, gedurende een ongebruikelijk lange dienstperiode, zou het schip gerenomeerde vloten verslaan tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, de oorlogen van de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen.

De Podcatcher is nu beschikbaar voor alle bezoekers, die het verhaal willen horen van dit marinemuseum en ‘s werelds oudste oorlogsschip in opdracht.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Glory of Spain: Treasures from the Hispanic Society Museum & Library

Unparalleled outside of Spain, the collections of the New York-based Hispanic Society Museum & Library focus on the art and culture of Spain, Portugal, Latin America, and the Philippines up to the early 20th century. The traveling exhibition Glory of Spain showcases some 200 objects spanning more than 4,000 years of Hispanic art and culture, featuring artifacts from Roman Spain and decorative arts and manuscripts of Islamic Spain.

Museum voor Schone Kunsten, Gent, BE

De grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit

In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten (MSK) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Slechts twintig werken zijn er bewaard van deze Vlaamse meester.

Wil je het wonder beleven dat tijdgenoten van Jan van Eyck voelden toen ze kennis maakten met zijn werk? Kom dichterbij Jan van Eycks meesterschap dan ooit en bewonder zijn revolutionaire blik en genie in detail. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ is absoluut een once-in-a-lifetime-beleving. Dit alles in de context van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ in Gent.

Neem een Podcatcher en luister naar de verhalen achter Van Eycks meesterstukken.

Bechtler Museum of Modern Art, Charlotte, VS

Nomadische muurschilderingen: wandtapijten van de moderne tijd

Deze tentoonstelling geeft een overzicht van meer dan 40 wandtapijten gemaakt door kunstenaars waar je het niet direct van verwacht. Kunstenaars als Alexander Calder, Le Corbusier, Ebony Patterson, Pablo Picasso associeer je immers eerder met schilderkunst of architectuur. Des te leuker en onverwachter is deze tentoonstelling, te zien van 5 april tot 1 december 2019. De tentoonstelling belicht de verzameling wandtapijten uit het museum uit het midden van de 20e eeuw en zal daarnaast een licht werpen op een uniek medium dat belangrijk is geweest voor vele grote moderne en hedendaagse kunstenaars. Guide ID is blij dat de Podcatcher ingezet wordt bij deze prachtige tentoonstelling!

Brú na Bóinne Visitor Centre, Drogheda, Ierland

Brú na Bóinne - wat het “Paleis” of het “landgoed” van Boyne betekent - refereert aan het gebied gelegen in de bocht van de rivier de Boyne en bevat een van ’s werelds belangrijkste prehistorische landschappen.

Het archeologische landschap van Brú na Bóinne wordt gekenmerkt door de drie bekende graven, Knowth, Newgrange en Dowth, die zo’n 5000 jaar geleden gebouwd werden in het Neolithische of het late Stenen Tijdperk.

BODY WORLDS, London, UK

BODY WORLDS is de originele tentoonstelling van echte menselijke lichamen, gecreëerd door de bekende anatoom Dr Gunther von Hagens en Dr Angelina Whalley.

Meer dan 200 anatomische modellen onthullen de magie en mysteries die zich onder de huid bevinden, waarbij gebruik wordt gemaakt van een breed scala aan inzichten in geest en lichaam. Deze tonen de effecten die de verschillende levensstijlen hebben op onze gezondheid.

Guide ID is trots om de Podcatcher aan alle bezoekers van de tentoonstelling aan te bieden.

Saatchi Gallery, London, UK

TUTANKHAMUN: Treasures of the Golden Pharaoh

London is the next destination of the hugely successful traveling exhibition: TUTANKHAMUN: Treasures of the Golden Pharaoh. In Los Angeles the exhibition was the most successful in the history of the California Science Center, while in Paris it became France’s most attended exhibition of all time with over 1.4 million visitors.

Guide ID is thrilled to be providing our Podcatchers to deliver the audio tour for this once in a lifetime exhibition celebrating the 100-year anniversary of the discovery of King Tut's tomb. The audio tour is produced in English, French, Spanish and Chinese for their visitors.
Discover over 150 original objects from the tomb, 60 of which are traveling out of Egypt for the first and final time before they return for permanent display within the Grand Egyptian Museum which is currently under construction.

Holocaust Museum Houston, Houston, TX USA

Wees getuige van de ongekende expansie en revitalisatie van dit belangrijke museum

Het Holocaust Museum in Houston richt zich op de voorlichting over de Holocaust, herinnert de 6 miljoen Joden en andere onschuldige slachtoffers die zijn gestorven en eert de nalatenschap van de overlevenden. Het museum maakt tentoonstellingen over het verleden en vraagt een zeer divers publiek uit Houston en omgeving om hierin te participeren. Het is een plek waar iedereen, waar je ook vandaan komt, een reis kan maken om jezelf te ontdekken, respect te leren krijgen voor de individuele verschillen en de kracht te voelen van menselijke ervaringen. Wij zijn vereerd dat we met de Podcatcher deze belangrijke verhalen mogen vertellen.

Europalia Brancusi, Brussels, Belgie

Europalia-2019 - Brancusi

Het paradepaardje van EUROPALIA ROMANIA is een spectaculaire tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), één van de meest invloedrijke beeldhouwers van de 20ste eeuw. Het is de eerste keer na bijna 25 jaar dat er een solo-expo aan deze bijzonder veelzijdige kunstenaar wordt gewijd. De expo opent op 2 oktober 2019 in Bozar in Brussel en brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld samen.

Guide ID is trots dat wij onze Podcatcher audio gids mogen aanbieden aan alle bezoekers.

Kode, Bergen, Norway

Edvard Munch- There are Worlds Within Us

De tentoonstelling "Edvard Munch - There are Worlds Within Us" brengt zo'n zeventig werken uit de grootste Munch-collecties ter wereld samen, waaronder die van KODE, waar de kunst van Munch een centrale pijler vormt. Mogelijk gemaakt door gulle leningen van het Munch Museum en het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design, evenals particuliere verzamelaars. Een parallelle tentoonstelling, "The Experimental Self - Edvard Munch's photography" kijkt naar Munch's verkenning van fotografie en film als een artistiek medium. Beide tentoonstellingen openen op 6 september.

Guide ID is blij om de verhalen van onze eerste klant in Noorwegen te mogen vertellen met onze Podcatcher!

Eusebiuskerk, Arnhem, NL

Vanaf 8 september – Nieuw in de Eusebiustoren!

Experience over de verwoesting en wederopbouw van de toren tijdens en na WOII.

Met een nieuwe vaste experience in de toren van de Eusebiuskerk wordt de verwoesting en wederopbouw van de toren tijdens en na de Tweede wereldoorlog inzichtelijk en invoelbaar. Historische filmbeelden, unieke (kleuren)foto’s en animaties laten de bezoeker meebeleven wat de toren in die jaren meemaakte. Het verhaal wordt verteld door de ogen van twee historische getuigen: de brandwacht en de koster van de kerk.

De experience in de toren is toegankelijk met een entreeticket voor de toren. Met audiotour op de Podcatcher voor kinderen en volwassenen.

Prinsenhof, Delft, NL

Pieter de Hooch- Uit de schaduw van Vermeer

Vanaf 11 oktober 2019 is in het museum de eerste overzichtstentoonstelling van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 - na 1684) in Nederland te zien. Met deze eerste overzichtstentoonstelling op eigen bodem krijgt Pieter de Hooch eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft.

Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling staan de schilderijen die De Hooch in Delft heeft gemaakt (ca. 1652-1660) centraal: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.

De audiotour wordt inclusief in het entreebiljet aan alle bezoekers aangeboden.

São Roque Museum, Lisbon, Portugal

Portuguese religious art

The São Roque Museum is one of the most beautiful and complete museums of Portuguese religious art, sheltered by the Church of São Roque. It was one of the first art museums to be created in Portugal and opened to the public on January 11th, 1905.

Discover one of the most prized tourist sights of Lisbon and take a Podcatcher to listen to the story this historical and cultural site has to share.

History Colorado Center Denver, USA

Bekroonde toeristische attractie nu met Podcatcher

Het History Colorado Center werd in 2012 geopend in Denver. Deze plek herbergt vaste en reizende tentoonstellingen, evenementen, educatieve programma's en nog veel meer. Guide ID lanceert dit voorjaar een gloednieuwe audiogids met een belangrijke focus op hun "Zoom In" -expositie die helpt het verhaal van de Centennial State te vertellen door te focussen op 100 krachtige artefacten die fascinerend inzicht verschaffen in hoe Colorado Colorado werd.

Nieuwe Kerk, Amsterdam

Reis in de Tijd, History & Royalty

Op zaterdag 13 juli gaan de deuren van De Nieuwe Kerk Amsterdam open voor een bijzondere editie van de jaarlijkse zomerpresentatie Reis in de tijd. Stap terug in de geschiedenis van de beroemde middeleeuwse kerk aan de Dam en ontdekken zelf de grootse historische momenten die er hebben plaatsgevonden in de Nederlandse en Amsterdamse geschiedenis.

Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk, maar tijdens de zomerattractie wordt de hele kerk, in alle pracht en praal, geopend voor het publiek. Met video’s, projecties, audiotour en elke dag orgelconcerten is straks zeshonderd jaar geschiedenis indringend te beleven. Een reis langs middeleeuwse geheimen, de Beeldenstorm, koninklijke ceremonies, vrijgevochten stedelingen en de Hollandse Admiraals die hier begraven liggen.
Alle bezoekers krijgen een Podcatcher aangeboden die je meeneemt langs de video’s en bijzondere verhalen vertelt.

KBR, Brussel

The world of Bruegel in Black and White

Bruegel is niet wie u denkt…
Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist u dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? Vanaf 15 oktober krijgt u dé kans om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. De Podcatcher van Guide ID vertelt u de verhalen over de bijzondere werken.

KBR is de pionier in de herontdekking van de onbekendere meesterwerken van Bruegel, met een complete collectie prenten die tijdens het Bruegeljaar wordt tentoongesteld. Duik in de imaginaire wereld van deze Vlaamse meester en laat u verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deze tentoonstelling vindt plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen, een unieke verborgen parel in het hart van Brussel.

Limburgs Museum , Venlo

Cas Oorthuys- Op het netvlies

Van 30 juni tot en met 22 september 2019 is in het Limburgs Museum de overzichtstentoonstelling van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) met eenmalig een extra sectie specifiek over Limburg te zien.

Om de tentoonstelling Cas Oorthuys – Op het netvlies nog meer diepgang te geven, biedt het Limburgs Museum haar bezoekers een gratis audiotour aan op de Podcatcher. Deze audiotour is niet alleen speciaal vanwege het inzicht dat je krijgt in het werk en leven van Cas Oorthuys, ook de vertellers van het verhaal zijn uniek vanwege hun speciale band met de familie Oorthuys. Dit maakt de ervaring nog indrukwekkender

The Museum of Fine Arts,
Houston TX USA

Icons of Style: A century of Fashion Photography

Explore the rich and varied history of fashion photography through more than 200 photographs by famous practitioners and lesser-known, yet influential artists who present a broad and diverse perspective on fashion photography. Follow its trajectory from niche industry to powerful cultural force.

This exhibition not only chronicles trends in fashion over the past century, it also reflects broader cultural shifts. From aristocrats, to street style, to supermodels and globalism, fashion photography often defines the way people see themselves. Icons of Style brings together local, national, and international loans, augmented with works from the Museum of Fine Arts, Houston collections.

La Grande Halle de La Villette, Parijs

King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh

Deze reizende tentoonstelling is de grootste King Tut-tentoonstelling ooit! Guide ID is zeer verheugd de Podcatchers te kunnen leveren voor de audiotour voor deze bijzondere expositie die de 100-jarige verjaardag van de ontdekking van het graf van farao Tutankhamun viert. In La Villette is de audiotour te beluisteren in het Frans, Engels, Chinees en Spaans. Ontdek meer dan 150 authentieke voorwerpen uit het beroemde graf van de farao - waarvan er 60 tot nu toe nooit buiten Egypte zijn geweest!

The Hangar at Stanley, Aurora, CO USA

Een andere kijk op de Sixtijnse Kapel

Deze tentoonstelling herschept het ontzag en wonder van misschien wel een van de grootste artistieke prestaties van de mensheid. De plafondschilderingen van de Sixtijnse Kapel zijn gereproduceerd met behulp van de nieuwste technologie in hun originele afmetingen. De toeschouwer krijgt een overweldigende indruk door de afmetingen van de kunst en de moderne stijl van de tentoonstelling. De bezoeker kan het kunstwerk van heel dichtbij bekijken, wat in de Sixtijnse Kapel onmogelijk is. We nodigen je uit om met ons mee te duiken in het universum van Michelangelo.

Museum t’ Behouden Huys, West-Terschelling, NL

Het museum ‘t Behouden Huys neemt je mee terug naar de 17e eeuw in Nederland. Terschelling is één van de wadden eilanden, waar Willem Barentz een schuilplaats bouwde om zijn mannen en zichzelf te beschermen tegen de winterkou nadat hun schip in het ijs was gestrand in 1596. Deze schuilplaats werd het Behouden Huys genoemd en is nu de plek waar het museum gehuisvest is. Bezoek het museum en het schip van Willem Barentz om de verhalen te beluisteren en te beleven via de Podcatcher audio tour.

Stadsarchief Amsterdam, Amsterdam, NL

Op de tentoonstelling Stad in zicht wordt getoond hoe fotografen en tekenaars kijken naar Amsterdam, hoe ze de stad ervaren, hoe ze zich de stad herinneren, wat ze vinden en voelen als Amsterdam het onderwerp van hun werk is. Stad in zicht daagt de bezoeker uit om het werk van de tekenaars te vergelijken met dat van de fotografen; wat is het verschil, wat is de overeenkomst in de manier van kijken naar en het verbeelden van het leven in de stad. We zijn verheugd dat het Stadsarchief voor deze expo opnieuw gekozen heeft voor de Podcatcher.

Luther Museum, Amsterdam, NL

In Juni 2019 opent Het Luther Museum Amsterdam, gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht. Het pand uit 1772 is genoemd naar de plaats waar Maarten Luther in 1517 zijn stellingen over de hervorming van de toenmalige kerk verkondigde. Dat leidde tot de Reformatie. Het pand is gebouwd als het Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het speelde een grote rol bij de opvang van armen, ouderen en wezen. Het gebouw zelf – met de regentenkamers, de gang en de kerkzaal – is het belangrijkste collectiestuk. De erfgoed-collectie bestaat verder uit schilderijen van onder meer Breenbergh en Ruysdael, zilver en authentieke meubelstukken. Via de Podcatcher hoort u de verhalen over geloof en zorg voor elkaar.

Centrum Ronde van Vlaanderen, Oudenaarde, België

Dé fietsexperience van België

Of je nu de heroïek van de Ronde van Vlaanderen wil herbeleven, of zelf aan den lijve wil ondervinden hoe het voelt om over de legendarische kuitenbijters en dito kinderkopjes te rijden; het Centrum Ronde van Vlaanderen is the place to be. Het belevingscentrum in Oudenaarde biedt de echte Ronde-beleving aan voor koers- en fietsliefhebbers. Vanaf juni kunnen bezoekers een Podcatcher meenemen om de beleving compleet te maken!

Nationaal Archief, Den Haag, NL

Topstukken in perspectief

Vanaf 22 maart 2019 is in het Nationaal Archief de tentoonstelling 'Topstukken in perspectief' te zien. Aanleiding voor deze tentoonstelling is de verkiezing van het Plakkaat van Verlatinge tot het Pronkstuk van Nederland. Ook worden onder andere de Grondwet van Thorbecke, het scheidingsverdrag van België en Nederland, de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname en de abdicatie van koningin Beatrix getoond. Kortom; archiefstukken die belangrijk zijn voor geweest voor Nederland. Maar wat maakt deze documenten zo bijzonder? En zijn het wel topstukken voor iedereen? Wat betekenen deze archiefstukken voor de samenleving vandaag de dag? Bekijk de tentoonstelling met Podcatcher en kom de antwoorden te weten!

Thermenmuseum, Heerlen, NL

Het verhaal van de Romeinen in Limburg

Het Thermenmuseum vertelt het verhaal van de Romeinen in Zuid-Limburg. Hier vind je indrukwekkende restanten van bouwwerken die de Romeinen 2000 jaar geleden hebben achtergelaten in ons land. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw uit Nederland.
We zijn blij dat de Podcatcher binnenkort ook in het Thermenmuseum ingezet zal worden om het verhaal van de Romeinen in Limburg te vertellen.

Denver Museum of Nature & Science, Denver, CO USA

Leonardo Da Vinci

Uitvinder, kunstenaar, wetenschapper, ingenieur, architect, beeldhouwer, filosoof. Hoewel Leonardo da Vinci in 1519 stierf, is zijn invloed nog altijd aanwezig. Zijn buitengewone erfenis komt tot leven in "Leonardo da Vinci: 500 Years of Genius" de meest uitgebreide tentoonstelling over Leonardo ooit geproduceerd. Guide ID is trots dat onze Podcatcher zal worden gebruikt om bezoekers te helpen begrijpen waarom deze ultieme Renaissanceman nog steeds een inspiratie is voor velen.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Vincent van Gogh: His Life in Art

Guide ID continues our ongoing audio tour collaboration with the Museum of Fine Arts, Houston with this major exhibition that brings together more than 50 masterworks by one of the most iconic artists in the history of Western art.

Vincent van Gogh: His Life in Art highlights the artist's early years in the Netherlands; his luminous period in Paris; his search for light and color in the South of France; and his exploration of nature as a source of enduring inspiration in Saint-Remy and Auvers.

The exhibition showcases portraits, landscapes, and still lifes drawn primarily from the collections of the Van Gogh Museum in Amsterdam and the Kröller-Müller Museum in Otterlo, the Netherlands.

SS Rotterdam, Rotterdam, NL

Een schip vol verhalen

Stap aan boord en in het avontuur. Ontdek de rijke historie, alle weetjes en bijzondere verhalen uit ruim veertig jaar roemruchte stoomvaartgeschiedenis met onze audiotour. Vanaf januari komen alle verhalen van dit stoomschip in de Rotterdamse haven tot leven met de Podcatcher.

Nationaal Militair Museum, Soesterberg, NL

Als de Russen komen

Guide ID is verheugd vanaf februari 2019 met het Nationaal Militair Museum te gaan werken. De Podcatcher wordt ingezet bij de tentoonstelling ‘Als de Russen komen’. In 2019 is het 30 jaar geleden dat de Muur viel en dat er een einde kwam aan de Koude Oorlog. De vliegbasis Soesterberg is een icoon van die tijd, toen er Amerikaanse F-15’s waren gestationeerd om de Russen in de gaten te houden. Het Nationaal Militair Museum staat op de voormalige basis die in 2009 sloot. Reden genoeg voor het museum om een expositie te wijden aan deze bijzondere periode.

Chocolate Nation, Antwerpen, Belgie

Ontdek het verhaal en de liefde voor Belgische chocolade

Een innovatief belevingsmuseum van ruim 4.000m2 dat volledig gewijd is aan de wereldberoemde Belgische chocolade. Chocolate Nation is een plek vol belevenissen en verhalen van chocolademerken en chocolatiers. Guide ID is verheugd dat deze verhalen verteld worden met de Podcatcher! Naast luisteren en kijken kan er ook geproefd kunnen worden. Dus op naar Antwerpen!

Vereniging Hendrick de Keyser, Huis Van Eysinga Leeuwarden, NL

Museumhuizen openen hun deuren

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Een aantal van deze panden zijn toegankelijk voor publiek: de Museumhuizen. In deze huizen hoef je niet te fluisteren en zijn geen afzetkoordjes; je ontdekt het huis vooral zelf. Naast Villa Rams Woerthe (Steenwijk), Huis Bartolotti (Amsterdam) en Huis Bonck (Hoorn) kunnen bezoekers vanaf 30 november ook in Huis Van Eysinga in Leeuwarden terecht. De verhalen van deze prachtige panden krijg je via de Podcatcher te horen!

Museum Prinsenhof Delft, NL

Willem van Oranje is hier!

Van 19 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019 zet Museum Prinsenhof Delft de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! Het museum pakt met deze expositie groots uit en brengt een belangrijke episode uit de Nederlandse geschiedenis tot leven op de plek waar het zich allemaal afspeelde: het eeuwenoude Prinsenhof. Met de Podcatcher audiotour komt de geschiedenis van deze bijzondere plek nog meer tot leven.

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen, NL

Mooi samen

Guide ID is blij met het Zuiderzeemuseum te kunnen samenwerken bij de tentoonstelling met de toepasselijke naam 'Mooi samen'.

De tentoonstelling 'Mooi samen' is het werk van twee fotografen en een journalist. De fotografen – Koos Breukel en Sander Troelstra – reisden de afgelopen maanden samen rond de voormalige Zuiderzee om hun visie vast te leggen op het verenigingsleven in deze regio. Journalist Thijs Broer beschrijft de soms heel persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten. Waarom worden mensen lid van een vereniging en zetten ze zich hiervoor soms jarenlang in? Hoe verhouden hun persoonlijke verhalen zich tot die van hun vereniging? En wat verbindt de leden van al die oude en nieuwe clubs langs de kusten van de vroegere Zuiderzee?
Vanaf 16 november t/m 5 mei is de tentoonstelling te bezoeken. Vergeet niet een Podcatcher te pakken om de persoonlijke verhalen te horen!

Stratford Hall, Stratford, VA USA

Het huis van de familie Lee

Dit historische huis vertelt het verhaal van de Lee's van Virginia, beginnend met Thomas Lee in de vroege 1700's die op het moment van zijn overlijden in 1750 de waarnemend gouverneur van Virginia was. Het plantagehuis werd gebouwd aan het einde van de jaren 1730 en is ingericht met een uitstekende collectie van voornamelijk Amerikaanse en Engelse decoratieve kunst uit de 18e eeuw. Deze historische plek heeft ook prachtige tuinen en natuurpaden voor verdere verkenning. Een bijzonder verhaal om te ontdekken met de Podcatcher!

Design Museum Den Bosch, NL

Binnenkijken – Thijs Wolzak

Van september 2011 tot januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie Binnenkijken maakte hij voor NRC Handelsblad en in het bijschrift van de foto’s moeten vele honderdduizenden lezers van de krant op zoek zijn gegaan naar de vaste vragen “Wat is er in uw huis van Ikea?” en “Wat neem je mee bij brand?”. De foto’s stellen de bewoners centraal in hun eigen interieur en elke foto stelt natuurlijk de vraag: wie is de bewoner en op welke manier is de bewoner ook zijn interieur? Luister naar de antwoorden via de Podcatcher!

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Tudors to Windsors: British Royal Portraits van Holbein tot Warhol

Ook bij hun nieuwe tentoonstelling gaat het Museum of Fine Arts, Houston weer gebruik maken van de Podcatcher audiotour. De tentoonstelling 'Tudors to Windstors' zal een nieuw licht werpen op veranderende ideeën over monarchie en natie in Groot-Brittannië. De tentoonstelling toont portretten van Britse royalty's van 500 jaar, van kunstenaars van Hans Holbein en Sir Joshua Reynolds tot Annie Leibovitz en Andy Warhol. Bezoekers krijgen de kans om oog in oog te komen met de fascinerende figuren van de Britse royalty. Onder de vele tentoongestelde werken zijn portretten van koning Hendrik VIII, koningin Elizabeth I, koning George I, koningin Victoria, koningin Elizabeth II, prinses Diana en prins William.

Museum van Oudenaarde, Oudenaarde, België

Adriaen Brouwer- Meester van Emoties

Het MOU organiseert tussen 15 september en 16 december 2018 een ambitieuze tentoonstelling over de schilder Adriaen Brouwer (1606 Oudenaarde - 1638, Antwerpen), tijdgenoot van P.P. Rubens. Adriaen Brouwer werd wellicht in Oudenaarde geboren als zoon van een kartonschilder van Oudenaardse wandtapijten. Vanuit kunsthistorisch oogpunt is Brouwers oeuvre van uitzonderlijk belang: als overgangsfiguur slaat hij een brug tussen de zestiende-eeuwse Bruegeltraditie en de landschaps- en genretaferelen van de volgende eeuw. Ondanks zijn roem in eigen tijd geniet Adriaen Brouwer vandaag (nog) niet de bekendheid van tijdgenoten als een Rubens of Van Dyck. Hij was nochtans zeer getalenteerd en zijn werk erg gegeerd; ondermeer Rubens en Rembrandt waren fervente verzamelaars. De toegankelijkheid en de gelaagdheid van zijn werk maken Brouwer een van de boeiendste schilders van de Lage Landen.

Taubman Museum of Art, Roanoke, VA USA

DRIVE! Iconische Amerikaanse auto's en motorfietsen

Het Taubman Museum of Art is te vinden in het hart van het centrum van Roanoke, Virginia. Het museum is verheugd om bijna twee dozijn legendarische voertuigen te presenteren die de hoogte van de Amerikaanse autoveiligheid in hun nieuwe tentoonstelling. Onze Podcatcher's zullen worden gebruikt om de verhalen van deze tentoonstelling te vertellen, evenals hoogtepunten uit de uitstekende permanente collectie. En om het af te sluiten, biedt dit prachtige museum een ​​architecturale audiotour van het gebouw, dat werd gebouwd door de internationaal gerenommeerde architect Randall Stout.

Nationaal Archief, Den Haag, NL

Face to Face

Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Ontdek in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar delen, samen een verhaal vertellen. Laat je meeslepen door 100 unieke portretfoto’s die in verrassende en spannende combinaties worden getoond. Van artiesten Elvis Presley en André Hazes tot aan stijliconen Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. Bijzondere archiefstukken en audiofragmenten brengen de portretten tot leven.
Bezoek tussen 14 september 2018 en 14 januari 2019 het Nationaal Archief en laat je verrassen door bijzondere portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland.

Sint Pieters Abdij, Gent, Belgie

Lang leve de Muziek!

60 jaar liedjes uit de Lage Landen. Historische Huizen Gent, VRT en Tijdsbeeld & Pièce Montée nemen je mee op sleeptouw door 60 jaar Nederlandstalige populaire muziek uit Vlaanderen en Nederland. Een echte belevingstentoonstelling met meer dan 2000 m2 interactieve muziekbeleving boordevol verrassende opstellingen en leuke doe-dingen. De Podcatcher laat je de muziek horen en de verhalen erachter! Redenen genoeg om naar Gent te komen tussen 5 oktober 2018 en 26 mei 2019.

Gallo Romeins Museum, Tongeren, Belgie

Stonehenge - Voorbij het mysterie

In het zuiden van Engeland verrijst 2500 voor Christus een indrukwekkend circkelvormig bouwwerk met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling in het Gallo-Romeins Museum vanaf 13 oktober 2018 tot 21 april 2019. U hoort en ziet interviews met archeologen, 3D-visualisaties, mooie schaalmodellen ... Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur. De Podcatcher begeleidt u hierbij door de expo.
Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

George Washington's Mount Vernon, Mount Vernon, VA USA

Het huis van de eerste president van de VS

Het landgoed was ooit een levendige plantage in de 18e eeuw en is nu een van de meest bezochte historische bezienswaardigheden van Amerika. De combinatie van een 18e-eeuws huis, weelderige tuinen en gronden, intrigerende museumgalerijen en meeslepende programma's, Mount Vernon is een historische schat in Virginia. Kom genieten van hun nieuwe audiotour met de hulp van onze Podcatchers!

The Broad, Los Angeles, CA USA

Audiotour in LA

Guide ID is erg blij dat we onze Podcatchers kunnen leveren aan dit bijzondere museum voor hedendaagse kunst in het centrum van Los Angeles. The Broad is de thuisbasis van meer dan 2.000 kunstwerken in de collectie Broad, één van de meest prominente collecties van naoorlogse en hedendaagse kunst wereldwijd. De audiotour markeert objecten uit hun prachitge permanente verzameling.

Trinity Church Boston,
Boston, MA USA

Kom deze indrukwekkende kerk in het hart van Boston ervaren

Trinity Church is de enige kerk in de Verenigde Staten en het enige gebouw in Boston dat de eervolle vermelding als één van de 'Tien Meest Betekenisvolle Gebouwen in de Verenigde Staten' heeft gekregen van de American Institute of Architects. In 1885 verkozen de architecten Trinity Church tot het belangrijkste gebouw van de VS en het is het enige gebouw van de originele lijst uit 1885 welke nog steeds in de AIA's huidige top tien staat. Kom meer ontdekken over deze in de geschiedenis van Amerika belangrijke kerk met behulp van onze Podcatcher audio tour.

Cheddar Gorge & Caves, Somerset, UK

Natuurlijk monument in Somerset

De grotten in Somerset zijn een van de meest spectaculaire natuurlijke monumenten in Groot-Brittannië. Meer dan 120.000 jaar geleden gevormd, volgen ze de loop van een oude rivier en bevatten ze vele verbazingwekkende stalactieten en stalagmieten. Toeristen kunnen door twee van de grootste grotten lopen en met de Podcatcher leren over hoe ze zijn gevormd.

World Press Photo, Amsterdam NL

Tentoonstelling 2018

De wereldpremière van World Press Photo 2018 is weer in De Nieuwe Kerk. Tot en met 22 juli kun je alle winnaars en genomineerden bekijken van de prestigieuze persfotowedstrijd. De Foto van het Jaar is ‘Venezuela Crisis’ van Ronaldo Schemidt, die hij maakte tijdens een uit de hand gelopen protestactie tegen president Nicolás Maduro in Caracas, Venezuela. Daarnaast zie je ruim 160 indrukwekkende foto’s van 42 fotografen uit 22 landen, onder wie drie winnaars uit Nederland: Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen.

De Podcatcher audiotour is inbegrepen in de ticketprijs. Die is bijzonder, want twintig winnende fotografen en visuele journalisten nemen u mee achter de schermen en vertellen hun persoonlijke verhaal met het hoe en waarom van hun winnende foto(’s).

California Science Center,
Los Angeles, CA USA

King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh

Deze reizende tentoonstelling is de grootste King Tut-tentoonstelling ooit! Guide ID is zeer verheugd de Podcatchers te kunnen leveren voor de audiotour voor deze bijzondere expositie die de 100-jarige verjaardag van de ontdekking van het graf van farao Tutankhamun viert. In het California Science Center is de audiotour te beluisteren in Engels en Spaans. Ontdek meer dan 150 authentieke voorwerpen uit het beroemde graf van de farao - waarvan er 60 tot nu toe nooit buiten Egypte zijn geweest!

Berkshire Botanical Garden, Stockbridge, MA USA

Ontdek dit botanische juweeltje met de Podcatcher

Deze tuinen markeren de planten, de schoonheid en de esthetiek die in Berkshire alom aanwezig is. De 23 tuinen die worden getoond dienen als een klaslokaal met onze Podcatcher die helpt om hun verhaal te vertellen. Om de ervaring van de tuinen kracht bij te zetten zijn er ook beelden, outdoor design en architecturale presentaties te zien in de inspirerende setting van de tuin.

Onze audiotour is geproduceerd door Sandpail Productions met getalenteerde stemmen van Grace Angela Henry, en laat bezoekers in eigen tempo de 21 stops beluisteren in deze tuin. De audiotour is gratis verkrijgbaar bij toegang tot de tuin en is beschikbaar bij de check-in in het bezoekerscentrum.

Fries Museum, Leeuwarden, NL

Escher op reis

Bijna iedereen heeft wel eens een werk van M.C. Escher gezien. Zijn 'Waterval' bijvoorbeeld, of het werk 'met die trappen die in elkaar overlopen'. Escher is een van de meest bekende kunstenaars van Nederland, maar wat niet veel mensen weten is dat hij uit Leeuwarden komt. Het Fries Museum brengt vanaf 28 april 2018 een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten wordt zijn artistieke ontwikkeling van een technisch bekwame graficus tot een wereldberoemd kunstenaar zichtbaar. Met de Podcatcher bij je oor kom je alles te weten over het werk van M.C. Escher. De audiotour wordt ingesproken door topacteur Pierre Bokma.

The Museum of Fine Arts, Houston TX USA

Nieuwe tentoonstellingen in Houston

We zijn blij dat het MFAH ook bij twee nieuwe, inspirerende tentoonstellingen gebruik blijft maken van onze Podcatchers. In maart start zowel 'Peacock in the Desert: The Royal Arts of Jodhper, India' als ook de expositie 'Michelangelo. The Vatican: Masterworks van het Museo e Real Bosco di Capodimonte, Napels'. Bezoekers kunnen de Podcatcher naast de huidige tentoonstelling over Oscar de la Renta dus vanaf maart ook gebruiken bij deze nieuwe tentoonstellingen in dit uitzonderlijke museum.

National Museum of the American Indian, New York, NY USA

Tentoonstelling 'Transformer, Native Art in Light and Sound'

Deze tentoonstelling in het Smithsonian's National Museum of the American Indian op de zuidpunt van Manhattan, presenteert het werk van tien kunstenaars die licht, digitale projectie en experimentele media gebruiken om na te denken over hun plaats in en tussen traditionele en dominante culturen. Door middel van innovatieve geluidskunst, digitale media en installatie toont de tentoonstelling de continuïteit van inheemse culturen en creativiteit in het digitale tijdperk. Guide ID is verheugd om onze Podcatchers te voorzien van verhalen in deze speciale tentoonstelling!

Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch, NL

A Chinese Journey - De Sigg Collectie in Den Bosch

De Zwitserse zakenman en diplomaat Uli Sigg (1946) begint in de jaren '70 als een van de eerste Chinese kunst te verzamelen. Inmiddels staat de Sigg Collectie wereldwijd bekend als de beste en grootste verzameling op het gebied van de hedendaagse Chinese kunst van 1970 tot heden. Een aantal van deze werken staat centraal in de tentoonstelling A Chinese Journey die een exotische mix van schilderijen, tekeningen, foto’s, sculpturen en video-installaties. Met de Podcatcher komen bezoekers alles te weten over deze bijzondere collectie kunstwerken.

USS Midway, San Diego, USA

Meest populaire vliegdekschip van de VS

Een bijzonder project waar we erg naar hebben uitgekeken is het USS Midway Museum. Aan de Navy Pier in San Diego vindt je dit maritieme museum dat gewijd is aan het vliegdekschip de USS Midway. Het schip was 47 jaar lang in gebruik, onder meer tijdens de Vietnam Oorlog en de Golfoorlog. Met jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers een grote nieuwe klant van ons! Vanaf januari 2018 kunnen bezoekers hier rondlopen met de Podcatcher audiotour.

New Mexico Museum of Natural History & Science, Albuquerque, USA

Het genie Da Vinci

De tentoonstelling geeft een kijkje in het hoofd van de Italiaanse alleskunner Leonardo Da Vinci. Naast levensgrote modellen en multimediapresentaties kunnen bezoekers een fascinerende verzameling zeldzame codices en de kunstwerken van da Vinci verwachten, met animaties die het verhaal achter zijn (kunst)werken vertellen. Guide ID is trots dat onze Podcatcher wordt gebruikt in deze tentoonstelling waar kunst en technologie samenkomen.

Quinta da Regaleira, Sintra Portugal

Magische tuinen

Quinta de Regaleira is een prachtige 20e eeuwse residentie in Sintra, nabij Lissabon. Het landhuis telt vijf verdiepingen en heeft een gotische façade vol ornamenten. Maar de echte trekpleister ligt daarachter; de betoverende tuinen. De tuinen van Quinta de Regaleira bevatten naast veel groen namelijk ook geheime tunnels en veel verborgen symboliek. Bijzonder is dat voor blinde bezoekers een speciale audiotour gemaakt is. Ga op ontdekkingstocht met de audiotour en wie weet wat je tegenkomt..

Anne Frank Huis, Amsterdam NL

Een audiotour door het achterhuis!

Het Anne Frank Huis ontvangt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen bezoekers en is wereldwijd bekend. We zijn dan ook erg trots dat het museum ervoor heeft gekozen om met de Podcatcher te gaan werken om zo de bezoekerservaring te verbeteren en het verhaal te vertellen in meerdere talen. In 2017 zijn we gestart met een audiotour in alle ruimtes van het museum, wat een groot succes is!
Het Anne Frank Huis gebruikt 600 spelers en biedt een audiotour aan in 9 talen. Ze maken gebruik van self-service; er staat een kast waar de bezoekers zelf hun speler uit kunnen pakken en gemakkelijk de tour kunnen starten.
In het huis wordt gebruik gemaakt van reguliere audiostops als ook audio/video-synchronisatie.


Joods Museum Berlijn, Duitsland

Over 2000 jaar Duits-Joodse historie

Vanaf december 2017 is onze Podcatcher audiotour te gebruiken bij de tentoonstelling ' Jeruzalem' en bij de vaste collectie. Het museum is gevestigd in het prachtige gebouw van architect Daniel Libeskind, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een icoon van de stad Berlijn. We zijn trots dat hier onze Podcatcher ingezet wordt om het verhaal te vertellen!

Nationaal Museum van Finland, Helsinki, Finland

Een nieuwe klant in Finland

Het Nationaal Museum van Finland (Fins: Kansallismuseo) is een museum in Helsinki over de Finse geschiedenis vanaf de prehistorie tot aan nu. De permanente collecties worden momenteel vernieuwd en beloven een visueel aantrekkelijke beleving te gaan worden. Wij kijken er naar uit dat de Podcatcher hier ingezet gaat worden om zoveel mogelijk bezoekers te informeren over de geschiedenis van dit bijzondere land.

Hermitage Amsterdam, NL

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. Portretten van Rembrandt en Hals, genrestukken van Dou en Jan Steen en landschappen van Ruisdael en Van Goyen. De audiotour is ingesproken door Jan Six en Geert Mak en wordt aan alle bezoekers gratis meegegeven. Op deze manier kan iedereen meer te weten komen over deze prachtige kunstwerken die na 350 jaar weer even 'thuis' zijn.

Museum of Fine Arts, Houston USA

Een glamoureuze audiotour

De Podcatcher zal dit najaar ook in Texas te beluisteren zijn en wel bij de tentoonstelling ‘The Glamour and Romance of Oscar de la Renta’ in het Museum of Fine Arts in Houston. Dit iconische instituut organiseert een historisch overzicht van modeontwerper De la Renta waarbij veel van zijn beroemde ensembles te zien zullen zijn. We zijn verheugd dat de Podcatcher onderdeel zal zijn van deze veelbelovende tentoonstelling.

New York Historical Society, New York USA

Tentoonstelling over de Vietnam Oorlog

Wij zijn trots dat de Podcatcher dit najaar onderdeel is van een belangrijke tentoonstelling over een controversieel onderwerp in de Amerikaanse geschiedenis: de Vietnam Oorlog. De tentoonstelling vindt plaats in the New York Historical Society, een fascinerend museum en bibliotheek, gelegen aan Central Park West in Manhattan. Met de Podcatcher is een reguliere audiotour te beluisteren, maar er zal ook gebruikt worden gemaakt van audio-video synchronisatie.

Groeningemuseum, Brugge België

Pieter Pourbus en de vergeten meesters

Het Groeningemuseum toont een uitgebreid overzicht van zes eeuwen Vlaamse en Belgische schilderkunst met veel bekende, maar ook minder bekende kunstenaars. Pieter Pourbus is zo’n vergeten meester. De Brugse kunstenaar heeft een aantal prachtige portretten van de Vlaamse adel geschilderd, maar ook een bijzonder schilderij van Het Laatste Oordeel. Naast Pieter Pourbus heeft de tentoonstelling nog meer verrassende kunstenaars voor ons in petto! Guide ID is verheugd dat het Groeningemuseum voor de Podcatcher audiotour heeft gekozen bij deze bijzondere tentoonstelling die te zien is van 13 oktober t/m 21 januari 2018.

De Nieuwe Kerk, Amsterdam NL

We Have a Dream

Een bijzondere tentoonstelling over drie personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Bezoekers worden meegenomen in hun wereld; de onrecht, hoop en de grote historische momenten en ervaart van dichtbij hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. De Podcatcher wordt bij deze audiovisuele tentoonstelling niet alleen ingezet voor de audiotour, maar er is ook een bijzondere quiz. Want wat zou jij doen als je in hun schoenen zou staan?

Irish Whiskey Museum, Dublin Ierland

Een bezoek dat je dorstig maakt..

Ontdek de geschiedenis van het ‘Ierse levenswater’ tijdens een tour door het Irish Whiskey Museum. Dit nieuwe, interactieve bezoekerscentrum midden in Dublin vertelt het verhaal van Ierse whiskey. Het museum heeft een unieke collectie van memorabilia dat teruggaat tot de 19e eeuw. Bezoekers gaan op ontdekking met een tourgids en de Podcatcher wordt gebruikt om de gids te vertalen, zodat je niets hoeft te missen.

Stamford History Center, Stamford CT USA

Neem een kijkje in het oudste huis van Stamford

Het Hoyt-Barnum Huis is het oudste huis in Stamford, Connecticut en onderdeel van het Stamford History Center. Het huis is gebouwd in 1699 en onlangs verplaatst om beter toegankelijk te zijn voor publiek. Er zijn orginele voorwerpen uit de 18e en 19e eeuw te zien, maar ook een aantal reproducties die aangeraakt mogen worden. Met de Podcatcher audiotour komen bezoekers alles te weten over dit oudste huis van Stamford!

Museum Tirpitz, Blåvand Denemarken

Een nieuw museum in Denemarken

Aan de westkust van Denemarken is in 2017 een indrukwekkend nieuw museum gebouwd. Het is gewijd aan de Tirpitz stelling; een onafgebouwd verdedigingswerk van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het museum is een scenografische reis in de tijd en ruimte van West-Jutland. In dit interactieve museum kom je met de Podcatcher alles te weten over deze spannende plek.

Children's Museum of the Arts, New York USA

Een audiotour for jong en oud

In dit familiemuseum staat creativiteit van kinderen centraal; door kunst te beleven en door samen met kunstenaars aan de slag te gaan. Het museum gaat de Podcatcher inzetten bij hun tijdelijke tentoonstellingen en starten hiermee bij de nieuwe expositie ‘Maker Maker’. De doelgroep van het museum bewijst dat de Podcatcher echt voor jong en oud is!

Museum Abdij van Park, Leuven België

PARCUM: Waar kunst, religie en cultuur samenkomen

In oktober 2017 opent in de Abdij van Park in Leuven een gloednieuw museum zijn deuren: PARCUM. Dit nieuwe dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur wil de multireligieuze en diverse samenleving van vandaag prikkelen met een unieke combinatie aan erfgoed en hedendaagse kunst. De Podcatcher kan in dit project natuurlijk niet ontbreken!

Memorial Museum Passchendaele, Zonnebeke Belgie

Slagveld vol historie

Als je te weten wil komen wat er in de Eerste Wereldoorlog gebeurd is, dan is het Memorial Museum Passchendaele een bezoek waard. Het museum herinnert aan de Slag om Passendaele in 1917, dit jaar 100 jaar geleden. Leer meer over deze bijzondere plek met onze Podcatcher audiotour die vanaf mei beschikbaar is.

Powerscourt Garden - Ireland

De nummer drie tuin van de wereld

Powerscourt Garden, in het graafschap Wicklow aan de oostkust van Ierland is volgens National Geographic de nummer 3 van de mooiste tuinen van de wereld! Maar ook zonder deze onderscheiding is Powerscourt echt een prachtige plek met een ongelooflijk bijzonder verhaal. De Podcatcher is beschikbaar voor een kwart miljoen bezoekers in 5 talen, en met behulp van MapMyVisit zal Powerscourt ook na het bezoek een mooie herinnering meegeven aan iedereen die de tour heeft beluisterd.Kasteeltuinen Arcen, Arcen NL

Prachtige tuinen in Limburg

In Limburg zijn de Kasteeltuinen Arcen te bewonderen: 32 hectare park met 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuws kasteel. Deze sprookjesachtige plek is vanaf 1 april geopend en zal dit jaar voorzien zijn van de Podcatchers. Met een audiotour komen bezoekers zo alles te weten over de watervallen en vijvers, de tien rozentuinen in het Rosarium en de (sub)tropische planten in Casa Verde.

World Press Photo 17, Amsterdam NL

Een wereld vol foto's

De World Press Photo tentoonstelling met prijswinnende foto’s is te zien in 100 steden en 45 landen en zal op 14 april '17 van start gaan in Amsterdam. Foto’s gemaakt door fotografen vanuit de hele wereld zijn geselecteerd in verschillende categorieen als dagelijks leven, natuur en algemeen nieuws. De foto’s geven ons een kijkje in het leven van vandaag de dag. Verschillende fotografen vertellen je meer over hun foto’s in de Podcatcher audiotour, die gratis is voor alle bezoekers.

Gemeentemuseum, Den Haag NL

De ontdekking van Piet Mondriaan

Gemeentemuseum Den Haag neemt bezoekers in de zomer van 2017 mee op reis door het leven en werk van Piet Mondriaan. Deze tentoonstelling toont voor het eerst de volledige collectie, die uit maar liefst 300 werken bestaat. Guide ID is verheugd dat het Gemeentemuseum voor de Podcatcher heeft gekozen als audiotour.

Manchester Art Gallery, Manchester UK

Manchester in de jaren ’60 en ‘70

De Manchester Art Gallery is een van de belangrijkste kunstlocaties in Manchester. Vanaf april zal daar een tentoonstelling over het fotografisch werk van Shirley Baker te zien zijn met foto’s uit de jaren ’60 en ‘70. Het museum heeft inwoners van Machester opgeroepen hun herinneringen uit die tijd te delen en dat is, samen met het verhaal van de curator, in de audiotour te beluisteren. Door de Podcatcher te gebruiken komen de foto’s en de verhalen dus echt tot leven!

Kina Slott, Drottningholm Zweden

Chinees paviljoen in Zweden

Het Chinees Paviljoen (Kina Slott in het Zweeds) geldt als één van de belangrijkste voorbeelden van de chinoiserie; een stroming waar de Chinese stijl centraal staat. Vanaf 1 mei leidt een nieuwe audiotour je rond door het paviljoen en de tuinen van deze bijzondere plek waar China en Zweden samenkomen.

Gustave III's Antikmuseum, Stockholm Zweden

Antieke kunst in Stockholm

Stockholm en sculpturen uit het Romeinse Rijk. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar ook in de Zweedse hoofdstad kun je genieten van prachtige antieke beeldhouwwerken. Door koning Gustave III in de 18e eeuw speciaal naar Zweden overgebracht. Een bezoek aan het Gustave III Antikmuseum is dan ook zeker de moeite waard. Vergeet natuurlijk niet om de Podcatcher mee te pakken!

Royal Delft, Delft - NL

bezoek de oorsprong

De Koninklijke Porceleyne Fles/Royal Delft is de laatste overgebleven aardewerkfabriek uit de 17de eeuw. Hier wordt het wereldberoemde Delfts Blauw volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. Bij de Royal Delft Experience ontdekt u de complete geschiedenis en het productieproces van het Delfts aardewerk.

In het Delfts blauw museum De Royal Delft Experience maakt u door middel van een audiotour een reis door de geschiedenis van Delfts Blauw en Royal Delft en door het ontwikkeling- en productieproces van Royal Delft. De Podcatcher audiotour (bij entree inbegrepen) is dagelijks beschikbaar in de talen Nederlands, Engelse, Duits, Frans, Japans, Spaans, Italiaans en Chinees.

Russborough House and Gardens, Wicklow IRL

Levendige geschiedenis en cultuur

Guide ID is verheugd vanaf april te gaan werken met Russborough House and Gardens. Hun nieuwe Tuinen- en Parktour is verspreid over vele hectares en de Podcatcher zal alle bezoekers begeleiden en zo vele mooie verhalen vertellen. Naast een tour voor volwassenen, is er ook een boeiende kindertour te beluisteren.

Yorkshire Museum of Farming, UK

Landbouw door de eeuwen heen

Hoe verbouwden de Romeinen hun voedsel? En hoe deed men dat in de Middeleeuwen? Bezoek Het Yorkshire Museum van Landbouw en vind antwoord op deze vragen. Door de bezoekers in verschillende tijden mee terug te nemen, vertelt de Podcatcher het landbouwverhaal van verleden tot heden. Je krijgt daardoor een mooi beeld van hoe belangrijk agricultuur is voor onze maatschappij.

Heath Robinson Museum, Pinner, UK

Illustraties en Cartoons

De Podcatcher heeft ook een nieuw thuis gevonden in het Heath Robinson Museum in Pinner, nabij Londen. Dit museum is gewijd aan cartoonist en illustrator Heath Robinson en laat onder meer boeken, foto’s, films en digitale media zien. Met de Podcatcher kom je als bezoeker alles te weten over het leven en werk van deze bijzondere illustrator.

Hermitage Amsterdam, NL

Romanovs & Revolutie

De tentoonstelling in de Hermitage vertelt het verhaal van het mondaine St-Petersburg en de tsarenfamilie Romanov. Hoe leefden de Romanovs? En wat zorgde ervoor dat zij zo bruut aan hun einde kwamen? Precies 100 jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie wordt de bezoeker meegenomen in hun verhaal. Er zijn maar liefst 3 verschillende audiotours te volgen; die van Kysia Hekster (journalist en oud-Rusland correspondent), Esther Verhoeff (schrijfster) en Jan Brokken (schrijver).

Rembrandthuis, Amsterdam NL

Rembrandt 2.0

De Britse kunstenaar Glenn Brown haalt zijn inspiratie uit werken van oude meesters. Hij eigent zich het werk van Rembrandt en tijdgenoten op een meedogenloze en brutale manier toe. Ontdek deze spannende confrontatie tussen oud en nieuw en vergeet niet een Podcatcher mee te nemen. Glenn Brown licht zijn keuzes en inspiratie zelf toe in de audiotour.

Rijksmuseum Twenthe , Enschede NL

De Renaissance in Enschede

Voor liefhebbers van de Renaissance is het Rijksmuseum Twenthe dit voorjaar een must go . Het museum toont vele bijzondere werken uit deze periode, van onder meer Rafael, Titiaan en Bellini. Niet eerder waren er zoveel Italiaanse meesters in Nederland te zien. Bezoek het museum, volg de audiotour en ontdek de allure van de Italiaanse Renaissance in Enschede.

Stedelijk Museum Amsterdam, NL

De camera van Van der Elsken

Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Als straatfotograaf ging hij in steden als Parijs, Amsterdam en Tokyo op zoek naar zelfbewuste mensen, naar mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Bij de tentoonstelling is een audiotour ontwikkeld in het Nederlands en Engels die gratis is voor alle bezoekers. En door middel van MapMyVisit is de tour ook thuis nog eens te beleven.

Wereldmuseum Rotterdam, NL

Eet smakelijk!

Ik kook, dus ik ben is geen rechttoe rechtaan tentoonstelling. Het is een bijzondere wereldreis door vierduizend jaar eetbeschaving. Aan de hand van verschillende voorwerpen neemt schrijver en historicus Adbelkader Benali de bezoeker mee door de wondere wereld van recepten, eetgewoontes en eeuwenoude keukengeheimen. Benali heeft ook de bijbehorende audiotour ingesproken, dus met de Podcatcher erbij kom je alle keukengeheimen te weten.

Ephraim-Palais, Berlijn, DU

Tijdelijke tentoonstelling 'Paleis, Stad, Berlijn.'

De tentoonstelling 'Paleis, Stad, Berlijn' toont de bewogen geschiedenis van het Paleis van Berlijn en het leven in de stad. Van de glamoureuze barok tot het dagelijkse arbeidersbestaan. Het tentoonstellingsverhaal loopt vanuit de geschiedenis tot aan de huidige bouw van het Humboldt Forum dat in 2019 geopend zal worden met vernieuwende tentoonstellingen en presentaties.
De Podcatcher audiotour is tijdens deze tijdelijke tentoonstelling beschikbaar in het Duits en Engels. Ook is er een kindertour in het Duits te volgen. De tentoonstelling is te bezoeken van 25 november 2016 tot 23 april 2017.

Gallo-Romeins Museum, Tongeren, BE

Tijdelijke tentoonstelling: "Timeless Beauty"

Sensueel naakt van kunstfotograaf Marc Lagrange, intrigerende teksten van Romeinse auteurs en authentieke objecten brengen je in de ban van vrouwelijk schoon. Ze vormen een sfeervol samenspel.

Hoe maquilleerden dames zich tweeduizend jaar geleden? Welke sieraden droegen ze? Wat zat er in een Romeinse beautycase? Gebruiksvoorwerpen en educatieve films tonen hoe vrouwen uit het oude Rome zich mooi maakten en verzorgden.
Aansluitend vertellen moderne vrouwen over de manier waarop ze hun lichaam beleven.

350 Podcatchers worden ingezet om iedere bezoeker te voorzien van een passende audiotour. De tour is beschikbaar in Nederlands/Vlaams (ingesproken door Greet Op De Beeck ), Engels en Frans. In deze tentoonstelling worden maarliefst 12 AV-Syncs gebruikt.

Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam - NL

Vaste collectie

Het Tassenmuseum beheert een collectie van meer dan 5.000 tassen, buidels, koffers, beurzen en bijpassende accessoires. De collectie van het museum wordt in binnen- en buitenland geprezen om haar veelzijdigheid en kwaliteit.
Bezoekers van het Tassenmuseum kunnen via een audiotour op een Podcatcher de verhalen achter de tassen ontdekken. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Chinees en voert je langs de highlights van de vaste presentatie.
Wij leverden de hardware voor de reeds bestaande tour van het museum.

Fries Scheepvaart Museum, Sneek, NL

Vaste presentatie

Het museum toont een brede collectie scheepvaart met speciale aandacht voor de Friese kustvaart, de binnenvaart (met skûtsjes bijvoorbeeld), de beurtvaart, de visserij, de vrachtvaart, de scheepsbouw en de Friese Admiraliteit. Uniek is de afdeling pleziervaart met oude en moderne zeiljachten. In de historische afdeling van de stad Sneek wordt uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de stad en de omgeving. Er is aandacht voor de Sneker Waterpoort, er zijn prachtige stijlkamers uit de 18de en 19de eeuw en in de zilverzaal staan de producten van de Sneker Zilversmeden te pronken.

Vanaf 1 januari 2017 is de Podcatcher beschikbaar in het Fries Scheepvaartmuseum. De tour is beschikbaar in 3 talen en zal ook via MapMyVisit worden aangeboden aan alle bezoekers van het museum.

Musee d'histoire de la ville de Luxembourg, Luxemburg

Tijdelijke tentoonstelling: Football Hallelujah!

Na Amsterdam en Basel is de tentoonstelling Football Hallelujah! nu neergestreken in Luxemburg.
Voetbal is in Nederland volkssport nummer een. Om te spelen, maar vooral ook om naar te kijken en eindeloos over te discussiëren. Voetbal is passie, voetbal is oorlog en voetbal is god. Stadions stromen vol, kerken lopen leeg en Studio Sport lijkt de nieuwe zondagbesteding. Toeval? Of is er meer aan de hand? Is voetbal de nieuwe religie?Koninklijk Paleis, Stockholm, Zweden

Koninklijke trouwjurken

De tentoonstelling 'Koninklijke trouwjurken' ter gelegenheid van het 40-jarig huwelijk van de Koning en Koningin van Zweden, toont vijf koninklijke trouwjurken.
De jurken zijn gedragen door Koningin Sylvia, Kroonprinses Victoria, Prinses Madeleine, Prinses Sofia en Prinses Lilian.
Een unieke Podcatcher audiotour leidt het publiek langs deze bijzondere jurken.De Nieuwe Kerk, Amsterdam - NL

90 jaar Marilyn Monroe

In het jaar dat ze negentig zou zijn geworden kijkt De Nieuwe Kerk terug op een groot stijlicoon: Marilyn Monroe. Van 1 oktober tot en met 5 februari 2017 is de tentoonstelling over haar leven en haar nalatenschap, met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood, California, te bezoeken. De speciale Podcatcher audiotour werd ingesproken door o.a. Tjitske Reidinga (actrice), Jan Versteegh (BNN-Vara), Claudia Kooij (MM imitator), Manouska Zeegelaar Breeveld (Actrice en zangeres) en Carlo Wijnands (mode-expert en de vormgever van de tentoonstelling).

Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam - NL

Tijdelijke tentoonstelling: Drijfveer, 100 jaar verzamelen

De collectie van Het Scheepvaartmuseum had nooit kunnen ontstaan zonder de verzameldrift van individuen. Het verzamelen van unieke objecten is niet alleen iets van vroegere tijden. Waarom verzamelen en bewaren mensen? Om te pronken met hun bezit? Of om het verleden vast te houden? Onze Podcatcher tour loodst je door deze prachtige tentoonstelling.Stedelijk Museum, Amsterdam - NL

Jean Tinguely, Machinespektakel en vaste collectie

Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest in beweging. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk het retrospectief Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland.
Het museum biedt de Podcatcher aan in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De Podcatcher wordt gratis aangeboden aan alle bezoekers en leidt de bezoekers ook langs de vaste collectie.Alma-Tadema, Fries Museum, Leeuwarden - NL

alma-tadema - klassieke verleiding

Alma-Tadema wekt met zijn schilderijen verhalen uit de oudheid tot leven. Maar welke verhalen vertelt hij eigenlijk en welke symboliek schuilt er achter de objecten die we in zijn werken zien? In een levendige Podcatcher audiotour vertelt acteur Peter Tuinman je alles over zeventien hoogtepunten van de tentoonstelling. Je kiest zelf over welke schilderijen je meer wilt horen waardoor je in alle vrijheid door de tentoonstelling kunt lopen. De verhalentour kost slechts € 1,- per persoon en is ook online te reserveren. De tour is ook in het Engels te beluisteren.


Museum Het Valkhof, Nijmegen - NL

Gladiatoren, Helden van het Colosseum

Hoe was het om te leven als gladiator? Om te weten dat elke dag je laatste kan zijn, maar ook om aanbeden te worden door 50.000 mensen? Museum Het Valkhof neemt je mee naar het oude Rome. Naar het Colosseum met zijn openbare executies, wilde dieren en schouwspelen. Je krijgt meer dan ooit een kijk in het leven, de angsten en de euforie van de gladiatoren. De Podcatcher audiotour gidst je langs alle hoeken en gaten van deze geschiedenis.BELvue Museum, Brussel - BE

Het resultaat na de winst

Het BELvue ligt in het hart van Brussel en is tegelijk het museum van de Belgische geschiedenis en een centrum voor de democratie. Het wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting . Het BELvue werd opgezet als een plaats waar bezoekers, en vooral jongeren, kunnen kennismaken met België, zijn geschiedenis, zijn sociaal-economische ontwikkeling en zijn institutionele werking.
BELvue Museum won een wedstrijd die Guide ID organiseerde en mag nu de Podcatchers acht maanden gratis gebruiken. Ze maken gebruik van het Podcatcher Platform om de jonge leden van de BELvue Bende (tussen 17 en 25 jaar) de mogelijkheid te geven om een creatieve tentoonstelling te bouwen.

Bourgogne des Flandres, Brugge - BE

Bezoek de brouwerij!

Na bijna 60 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad met een eigen brouwerij. Ga op verkenning in de brouwerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen!
Tijdens het bezoek ontdek je op eigen houtje meer over hop en het brouwproces, maar kan je ook digitaal leren tappen of naar huis gaan met met jouw foto op de fles! Afsluiten doe je uiteraard met een gratis Bourgogne des Flandres met een uniek zicht op de Brugse reitjes… De Podcatcher audiotour wordt aangeboden in vier talen.

Frans Masereel Centrum, Kasterlee - BE

Vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen

Het Frans Masereel Centrum biedt een werkplaats en residentie aan grafici, kunstenaars en critici die willen werken met diepdruk, hoogdruk, zeefdruk en lithografie. De nadruk ligt vooral op creatie en experiment in het atelier. Het is een grafisch laboratorium waarin de mogelijkheden van grafische toepassingen onderzocht, verbreed, en geherformuleerd worden. Een platform voor het publiek, de kunstenaar en zijn werk. Laat je leiden door de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen doormiddel van de Podcatcher audiotour.

Nationaal Monument Kamp Vught

Lancering audiotour

Vanaf donderdag 7 juli 2016 is er voor de Nederlandstalige bezoekers van Nationaal Monument Kamp Vught een Podcatcher tour beschikbaar, met het aangrijpende kampverhaal over de oorlogsjaren 1943-’44.

Kamp Vught was het enige officiële SS-concentratiekamp buiten Duitsland en geannexeerd gebied in Noordwest-Europa. In nog geen twee jaar tijd zaten er ruim 32.000 mannen, vrouwen en kinderen gevangen. Ruim 750 gevangenen vonden in het kamp de dood als gevolg van honger, ziekte, uitputting, mishandeling en executie. De 12.000 joodse gevangenen, en ook veel niet-joodse gevangenen, werden vanuit het kamp op transport gezet en afgevoerd naar de concentratie- en vernietigingskampen van de nazi’s in Duitsland en Polen. De meesten van hen hebben de oorlog niet overleefd.

De Podcatcher tour begeleidt de bezoekers tijdens hun bezoek. Er zijn twintig luisterpunten, verspreid over het voormalige kampterrein. Elk punt vertelt een deel van het verhaal; zoals over de woonbarakken, de appelplaats, het werkkamp, de strafgevangenis, het bunkerdrama en de kindertransporten. Ook citaten van voormalig kampgevangenen zijn in de tour verwerkt.

De productie kwam tot stand door een samenwerking van Stichting Nationaal Monument Kamp Vught met audiotourproducent Gus Maussen en NOS-verslaggever Maino Remmers. Laatstgenoemde sprak ook de Nederlandstalige tour in. Vanaf begin augustus zal ook een Engelse en Duitse versie van de tour beschikbaar zijn.

Compton Verney, UK

Een parel van een kunstgalerij

Compton Verney, gelegen in de Midlands in Engeland, is één van de belangrijkste kunst gallerijen van Warwickshire. Je geniet hier van 6 verschillende permanente collecties, met onder meer Napolitaanse kunst uit 1600-1800; Noord-Europese middeleeuwse kunst van 1450-1650; Britse portretten waaronder schilderijen van Henry VIII, Elizabeth I en Edward VI en werken van Joshua Reynolds; Chinees brons. Compton Verney heeft gekozen voor Guide ID om het verhaal van Groot-Brittannië te vertellen in de jaren vijftig voor de 'Design & Aspiration' tentoonstelling. We zijn erg trots om samen te werken met Compton Verney!

MOCO museum Amsterdam - NL

Unieke tentoonstelling in historisch pand

In de prachtige Villa Alsberg, midden op het museumplein huist sinds april van dit jaar het MoCo Museum (Modern Comtemporary).
In het Moco Museum vind je kunst van beroemde straatartiesten als Banksy en iconische kunstwerken van legendarische kunstenaars als Andy Warhol.
Het museum biedt de Podcatcher aan in het Engels en Nederlands.
Museum de Schotse Huizen Veere

Historisch museum in het mooiste stadje van Zeeland

Na 3 maanden van verbouwing is Museum Veere weer open voor publiek. Achter de karakteristieke gevels van de Schotse Huizen en in het prachtig gerestaureerde Stadhuis komt de geschiedenis van Veere tot leven. De Podcatcher is daar beschikbaar voor volwassenen in 4 talen én er is een leuke kindertour ontwikkeld met quizvragen.Museum M, Leuven - BE

Op zoek naar Utopia

In 2016 is 500 jaar geleden dat de Engelse humanist en staatsman Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. De 500e verjaardag van deze culturele en intellectuele mijlpaal is de aanleiding voor een bijzondere tentoonstelling in M. Van 20 oktober 2016 t/m 17 januari 2017 worden de schitterende werken van 15e- en 16e-eeuwse topkunstenaars als Quinten Metsijs, Hans Holbein, Jan Gossaert en Albrecht Dürer samengebracht in een spannend en intrigerend verhaal. Alle bezoekers krijgen een Podcatcher aangeboden om naar het verhaal te luisteren.


Nationaal Archief Den Haag, NL

Onderweg. Met de fotograaf op reis

Vanaf 9 september 2016 tot en met 8 januari 2017 toont het Nationaal Archief in Den Haag een bijzondere fototentoonstelling. Hier ontdek je hoe reizen en fotograferen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Fotografen leggen sinds de 19e eeuw de ontdekking van nieuwe werelden vast, documenteren de veranderende wereld en brengen exotische oorden in beeld.
Om de verhalen van de fotografen te beluisteren, krijgen alle bezoekers een Podcatcher aangeboden met een ingesproken tour door Thom Hoffmann.


Irish Military War Museum - IRL

Verborgen parel in Dublin

Guide ID werkt graag mee aan uiteenlopende projecten. We zijn dan ook heel blij dat het Irish Military War museum voor ons gekozen heeft. Met veel plezier hebben we met William Sullivan aan deze tour gewerkt, die door hem zelf is ingesproken. Hij vertelt je alles over zijn reis door de Somme en hoe hij samen met zijn team zoveel objecten heeft gevonden die nu te bewonderen zijn in deze verborgen Ierse parel.

KU Leuven

Bibliotheek lanceert audiotour op Podcatcher

Op de markt in Leuven, op een steenworp afstand van Museum M, vind je de bibliotheek van de KU Leuven. Een historisch gebouw met een prachtige leeszaal en gangen vol verhalen. De Podcatcher leidt je rond en vertelt over de architectuur van het gebouw en de kunstwerken die je er tegen komt. De KU Leuven maakt ook gebruik van MapMyVisit en zet de Podcatcher in bij de expositie 'Op zoek naar Utopia', die zij samen met museum M organiseren.Red Light Secrets - NL

Persoonlijk verhaal van een prostitué

In het midden van de Amsterdamse wallen, vind je een intrigerende attractie over het oudste beroep van de wereld. Luister hier via de Podcatcher naar de verhalen van de dames zelf, hun dromen en hun wensen.
Salvador Dali, Brugge - BE

Podcatcher in Brugge!

In de gewelven van het monumentale Belfort midden op de Markt in Brugge bevindt zich Museum-Gallery XPO Salvador Dali. Daar kun je genieten van een hele bijzondere verzameling grafische werken en een reeks beeldhouwwerken van Salvador Dali. De verhalen worden nu verteld via de Podcatcher. De tour is beschikbaar in 4 talen.

Sieboldhuis

Japanmuseum in Leiden, NL

Museum Het Sieboldhuis in Leiden biedt stukken uit het oude en nieuwe Japan aan in een vaste tentoonstelling, maar organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Alle bezoekers kunnen gebruik maken van de Podcatcher voor de vaste collectie.Hermitage Catharina de Grootste - NL

Een sprookjesverhaal

De Hermitage Amsterdam biedt alle bezoekers van de tentoonstelling ‘Catharina de Grootste’ een gratis audiotour aan op de Podcatcher met het complete tentoonstellingsverhaal in sprookjesvorm vertelt door de drie acteurs Bram van der Vlugt, Thekla Reuten en Jeremy Baker. Bezoekers die de Podcatcher met hun e-mailadres registreren kunnen de tour thuis nogmaals beluisteren. Bij de audiobalie, in de winkel en in de gang tussen de tentoonstellingen staan hiervoor MapMyVisit zuilen.

Museum het Rembrandthuis - NL

Historische plek in het centrum van Amsterdam

Het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond en geschilderd is een museum. Vanaf medio mei 2016 biedt het Rembrandthuis al hun bezoekers de Podcatcher aan. De tour, beschikbaar in 10 talen, wordt door de bezoeker zelf gestart. Naast de audiotour gaat het museum ook MapMyVisit integreren.
Darcis, Verviers, België

Chocolade hemel!

Zomer 2016 opende de beroemde chocolatier Jean Philippe Darcis een spectaculair nieuw gebouw in Vervier van 2.8520M2. Hier worden de bezoekers ontvangen in prachtige ruimtes en krijgen alles te weten over de geschiedenis van chocola. Van de tempels in Maya tot aan de oogsten in Mexico. Je vindt hier ook een atelier waar je een inkijk krijgt in de productie van chocolade, macarons en patisserie van hoog niveau maar ook kunt gaan proeven. De Podcatcher is je gids door het gebouw en begeleidt tevens de video’s die je kunt bekijken in je eigen taal.
Nymans Tuinen, National Trust - UK

Juweel van de National Trust

Nymans Garden is een van de parels van de National Trust Gardens. Guide ID is trots om ook hier onze Podcatcher audiotour door de tuin gelanceerd te hebben. De bezoekers krijgen tijdens hun wandeling door het park en langs de ruines, wat ooit een fantastisch statig huis was, de verhalen te horen van de tuinman en beleeft zo uit de eerste hand hoe het was om te leven in zo'n groot huis. Een prachtig voorbeeld hoe gevarieerd de Podcatcher tours zijn geworden.
Secret Valley wildlife park, Wexford, Ierland

Dieren quiz

Bij Guide ID denken we graag ook mee aan projecten waarbij je niet meteen aan een audiotour denkt. Wij zijn dan ook trots op de Podcatcher audiotour in het Secret Valley Wildlife Park in Wexford, één van de meest zuidelijke provincies van de Ierland. De bezoekers van het veelgeprezen Wildlife park kunnen meedoen met een quiz door het park en meer informatie krijgen over al zijn bewoners. Met de Podcatcher wordt niet alleen het bezoek verrijkt, maar krijgen de bezoekers ook meer te weten over alles en iedereen.

House of Bols

Cocktails & Genever experience

House of Bols is onlangs verbouwd tot een nieuwe interactieve experience. De Podcatcher wordt aan alle bezoekers meegeven als persoonlijke gids. In samenwerking met onze partner Yipp, interactive people, wordt de Podcatcher uitgebreid met een interactieve toepassing. Daarnaast zal Bols gebruik gaan maken van onze nieuwe toepassing Long Range AV Synchronisatie. De Podcatcher wordt bij binnenkomst in een ruimte automatisch getriggerd en pakt het geluid van de video presentatie tegelijkertijd synchroon op.
Ecomare

Natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. Vanaf medio maart zal de bezoeker aan Ecomare gebruik kunnen maken van de Podcatcher voor de tentoonstellingen. De tour is voor €1 verkrijgbaar aan de kassa en beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans.
Amsterdam Museum - NL

Amsterdam DNA nu met Podcatcher!

We zijn er trots op te mogen melden dat het Amsterdam Museum gekozen heeft voor de Podcatcher. Vanaf medio Januari 2016 krijgen alle bezoekers een Podcatcher aangeboden inclusief in het entreebiljet. De tours worden ingezet bij de permanente collectie en de tentoonstellingen. Onze "after visit tool", MapMyVisit, zal ook in het Amsterdam Museum worden geinstalleerd. Zo kan de bezoeker na afloop de tour in een persoonlijke pagina nog eens herbeleven.
DWDD pop-up 2

Willy kijkt kunst

De Wereld Draait Door organiseert voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam van 29 januari tm eind mei 2016.
Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken. Negen gastconservatoren zijn in de kelders van 11 musea op zoek gegaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator heeft samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum ingericht geheel naar de idee en smaak van de gastconservator. Sander van de Pavert, bekend van Lucky TV heeft gekozen voor het Mauritshuis. In de speciale audiotour kruipt hij in de huid van Willy en geeft zijn eigen commentaar op een aantal werken in de zaal.

Het Jachthuis Sint Hubertus

Een parel op de Hoge Veluwe

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.
Het Jachthuis is ontworpen door de vermaarde en beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). U kunt het Jachthuis bezoeken door deel te nemen aan een van de vele rondleidingen die worden aangeboden. Voor anderstaligen wordt de Podcatcher ingezet om de rondleiding te kunnen volgen.
Museum Gouda

ERASMUS 'Ik wijk voor niemand'

Museum Gouda organiseert van 6 februari tot 26 juni 2016 een grote tentoonstelling over Erasmus, een van de boeiendste denkers uit de Europese geschiedenis.

Hoe kon deze man, die vijf eeuwen geleden werd geboren, het brengen tot de grote en veelzijdige geleerde die nu nog een bron van inspiratie is? U ontdekt het in een zinderende tentoonstelling met een theatrale opzet, waar u Erasmus in al zijn facetten leert kennen. Herman Pleij, emeritus hoogleraar in de historische Nederlandse letterkunde, is uw gids op de Podcatcher.

Bonnefanten Museum, Maastricht

CERAMIX

Van 16 oktober tot en met 31 januari schittert in het Bonnefanten de tentoonstelling CERAMIX.

In samenwerking met Cité de la céramique (Sèvres), la Maison Rouge (Parijs) presenteert het Bonnefanten een selectie van meer dan 250 topstukken keramische kunst uit internationale museum- en particuliere collecties.
CERAMIX het verhaal van de keramische kunst vanaf het begin van de vorige eeuw tot heden, met ruime aandacht voor de naoorlogse artistieke keramiek productie en hedendaagse kunst in Europa, Noord-Amerika en Azië. Er zijn kunstenaars geselecteerd die in uiteenlopende vormen het materiaal hebben gebruikt, van schilderijen en sculpturen tot installaties in gemengde techniek.
Het gaat om een eigenzinnige selectie, samengesteld door de gastconservatoren Camille Morineau en Lucia Pesapane, met werken van meer dan 100 kunstenaars waaronder Matisse, Rodin, Picasso, Thomas Schütte en Ai Weiwei

De audiotour is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Gallo-Romeins Museum, Tongeren, België

Gladiatoren - Helden van het Colosseum

Oog in oog in de arena. Opperste concentratie, ware doodsverachting. Elke slag kan dodelijk zijn, elk gevecht het laatste. De beklijvende wereld van de gladiatoren komt naar Tongeren en het Gallo-Romeins Museum. Met absolute topstukken uit tal van musea uit heel Europa. En vooral in een unieke samenwerking met het Colosseum van Rome.

Authentieke wapens, helmen, beenbeschermers en tal van andere sprekende attributen laten niets aan de verbeelding over. Samen met grafstenen, godenbeeldjes, gebruiksvoorwerpen, …brengen deze topstukken de leefwereld van de gladiatoren tot leven. En dan zijn er nog de levensechte figuren, de meeslepende films en de boeiende interactieve installaties en workshops,….

Deze tentoonstelling wordt een totaalervaring die je nooit zal vergeten.
Guide ID levert de audiotour in vier talen en tevens MapMyVisit.

Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden

Tentoonstelling "De 20ste eeuw-keramiek als spiegel van de tijd

Vanaf 5 september presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling: De 20ste eeuw – keramiek als spiegel van de tijd.
De tentoonstelling vertelt het verhaal van de twintigste eeuw, vastgelegd en vereeuwigd in keramiek. Circa 400 objecten weerspiegelen, in al hun diversiteit, belangrijke trends en gebeurtenissen uit de eeuw die achter ons ligt. Oriëntalisme, vrouwenemancipatie, de crisisjaren en de opkomende vakantiecultuur, om maar een paar thema's te noemen. Het komt allemaal aan bod. Van teenagerkeramiek tot raketvazen, avant-garde tot massaproduct.
Gastcurator van de tentoonstelling is Frans Leidelmeijer, specialist in kunst en vormgeving uit de periode 1880 tot heden, en bekend van het televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.
Bij de tentoonstelling wordt aan alle museumbezoekers een (Nederlandstalige) audiotour aangeboden. Hierin neemt Leidelmeijer u aan de hand. Bij elk thema heeft hij een object voor u geselecteerd.
De Podcatcher audiotour wordt geproduceerd door Gus Maussen, in nauwe samenwerking met het museum.

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Horst P. Horst, Photographer of Style

Het Nederlands Fotomuseum presenteert voor de eerste keer in Nederland een grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van Horst P. Horst (1906-1999), één van de belangrijkste modefotografen van de twintigste eeuw. Horst P. Horst werkte tijdens zijn glansrijke carrière voornamelijk in Parijs, Londen en New York. Als vaste fotograaf van Vogue fotografeerde hij werk van vooraanstaande couturiers als Coco Chanel, portretteerde hij Hollywoodsterren als Marlène Dietrich en werkte hij samen met kunstenaars als Salvador Dalí. Zo bracht hij zestig jaar lang de wereld van mode, kunst, design en theater in beeld. De Podcatcher wordt in het Nederlands en Engels gratis aangeboden aan alle bezoekers.

The British Dental Association (BDA) Museum, Londen, UK

Beluister de audiotour met een stralende glimlach

Dit museum heeft een van de grootste tandenverzamelingen van het Verenigd Koninkrijk. Het vertelt het verhaal van hoe tandheelkunde zich ontwikkelde van een barbier die zijn werk deed op de lokale markt tot de complexe behandelingen die heden ten dage plaatsvinden.

Het museum is gelegen dicht bij Oxford Circus in London. Guide ID verzorgt hier de audiotour waarbij dieper wordt ingegaan op de tandheelkundegeschiedenis.

De Koninck Brouwerij, Antwerpen

Beleef De Koninck Experience; Een bruizende audiotour!

De Koninck Brouwerij in Antwerpen is de afgelopen maanden verbouwd tot een bruizende experience. De nieuwe interactieve brouwerijtour zal je volledig onderdompelen in de wereld van deze Stadsbrouwerij. Het wordt leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant.

In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving. De Podcatcher wordt ingezet om deze tour met behulp van onze AV synchronisatie technieken ook in het Vlaams, Engels, Frans en Duits aan te bieden.

Fort Pannerden

Een nieuwe tour na grote verbouwing

Fort Pannerden is een voormalig 19e-eeuws fort in de Nederlandse gemeente Lingewaard. In 1969 kreeg het fort de status van rijksmonument en sinds 2005 maakt het deel uit van het Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het Fort ondergaat een grote verbouwing. Bij de heropening in het voorjaar van 2016 starten we met een nieuwe audiotour!
Bannockburn Centre, Stirling

700th anniversary of the battle

Begin 2014 is het Bannockburn Centrum geopend, net voordat het 700 jaar geleden was dat de “Battle of Bannockburn” plaatsvond. In het centrum worden met behulp van vooruitstrevende digitale technologie de strijders tot leven gebracht en kan de “battle” zeer nauwkeuring worden nagespeeld. De Podcatcher zal worden gebruikt om deze unieke ervaring aan alle niet-Engels sprekende bezoekers te bieden. Voor dit project werken wij samen met Bright White die het concept in detail voor het Battle of Bannockburn Centrum heeft ontwikkeld.

Eastnor Castle & Deer park

Hoogtepunten tour!

Vanaf Maart kunt u ook bij Eastnor Castle gebruik maken van de Podcatcher. De tour zal voor maar £1.00 beschikbaar zijn voor alle bezoekers. De audio tour is in het Engels en neemt je mee langs alle hoogtepunten van deze prachtige kasteel en tuin.