guideid.com (English) guideid.co.uk (English) guideid.nl (Nederlands) guideid.de (Deutsch) guideid.be (Nederlands)

Binnenkort

Projecten waar we momenteel aan werken

We hebben altijd klanten die onlangs een contract hebben getekend en nog bezig zijn hun tours en interactie te ontwikkelen. We willen je graag op de hoogte houden en laten zien aan welke nieuwe en uitdagende projecten wij werken.

Cincinnati Museum Center, Cincinnati, OH USA

Maya: The Exhibition

Welkom in de jungle! Een ver ontwikkelde beschaving begraven in het hart van het regenwoud. Verlies jezelf in het genie van de Maya – vroege verstoorders die leefden in stenen steden in het regenwoud. Voor het eerst komen de mysteries van de Mayacultuur tot leven in de Verenigde Staten. Met meer dan 300 artefacten ontdek je hoe de Maya’s vandaag nog voortleven – door hun uitvindingen die ons dagelijks leven blijven vormen en de miljoenen die Maya tradities blijven uitdragen in taal en door afstamming.

Bodleian Libraries at the University of Oxford, Oxford, VK

Ontdek de beste manier om de Bodleian libraries te verkennen.

Neem een kijkje achter de schermen van een van de oudste bibliotheken in de wereld. Bewonder de inspirerende architectuur en beluister verhalen vanuit het historische hart van de Universiteit. Binnen zie je de historische ruimtes waaronder de vijftiende-eeuwse Divinity School, de middeleeuwse Duke Humfrey's Library en de indrukwekkende Radcliffe Camera.

De Podcatcher aduiotour is nu beschikbaar voor alle bezoekers om deze historische gebouwen te verkennen en is beschikbaar in meerdere talen.

LABIOMISTA, Genk, BE

“LABIOMISTA, een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven”.

LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat iedereen uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplaats voor een schat aan nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen.

Op de fundamenten van de mijnbouwgeschiedenis en de voormalige dierentuin van Zwartberg (Genk), krijgt een project gestalte dat je meeneemt in de unieke visie van de kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk over identiteit, vruchtbaarheid en bioculturele diversiteit.

De Podcatcher is nu beschikbaar voor alle bezoekers van LABIOMISTA.

The Mob Museum, Las Vegas, NV USA

All the dirt. All in one place.

Het Mob Museum biedt een interactieve reis langs waargebeurde verhalen aan. Vanaf het ontstaan van het museum tot de krantenkoppen van vandaag. Schaduwen en gefluister. G-Men en Made Men. Of het je bevalt of niet, dit is de geschiedenis van Amerika. Onze Podcatcher helpt bij het vertellen van de verhalen in dit fascinerende museum dat de bezoeker een ongekende ervaring meegeeft.

Historische Huizen Gent, BE

De tentoonstelling 'Heeren, vertrekt! In de kop van de Koers' vermaakt en grijpt naar de keel.

In een verrassende setting proef je van de overwinningsroes van laatste Flandrien Roger Decock in Parijs-Nice 1951, doorsta je de angsten van de legendarische wielerdokter Yvan Vanmol na de valpartij van Johan Museeuw in het Bos van Wallers en staat net als bij Corinne Poulidor je hart eventjes stil bij de inzinking van Mathieu van der Poel op het jongste WK.

De Podcatcher is inbegrepen in het entreegeld and de tour is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Frans en Engels.

English Heritage, VK

De English Heritage heeft een indrukwekkende reeks aan historische plekken in zijn beheer. Ze gaan terug tot zes millenia geleden en omvatten omvatten onder meer paleizen, huizen, bergen, kastelen, abdijen, industriële plekken, Romeinse forten en verlaten middeleeuwse dorpen. Hun missie is het zorg dragen voor deze plekken en hun coillecties voor deze en toekomstige generaties.

De Podcatcher neemt de bezoeker mee langs de verhalen die al deze bijzondere plekken willen delen!

Frans Hals Museum, Haarlem, NL

Het Frans Hals Museum is een gelukkig huwelijk van twee collecties.

Het Frans Hals Museum kent twee uiterste polen: de internationaal vermaarde collectie 17e-eeuwse kunst uit Haarlem, de bakermat van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw – met Frans Hals als pater familias. Daarnaast de collectie met actuele kunst uit de 20e en 21e eeuw, met focus op cutting edge werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Deze collecties zijn partners met een duidelijke eigen identiteit die innig verbonden zijn als communicerende vaten

Mission San Luis Rey, Oceanside, CA VS

Dit nationale historische monument staat bekend als de “King of Missions”.

Als grootste van alle missies van California, is de Old Mission San Luis Rey de basis van een gemeenschap Fransiscaanse broeders en is, in de Fransiscaanse traditie van gastvrijheid en erfgoed, dagelijks geopend voor publiek. Het bevat zowel een retraitecentrum voor spirituele hervinding als een historische kerk, een begraafplaats en een fascinerend museum. We zijn trots om onze Podcatcher te kunnen inzetten om de verhalen te vertellen van dit mooie en historische monument.

Columbus Metropolitan Library, Columbus, OH VS

Deze bibliotheek in downtown Columbus’ Discovery District werd geopend voor publiek in 1907 dankzij een schenking van de industrieel Andrew Carnegie. Na een grootscheepse renovatie in 2016, blijft de bibliotheek de hoeksteen van de Columbus-gemeenschap die inspireert tot lezen en mensen verbindt. We zijn gelukkig dat onze Podcatcher kan bijdragen aan de beleving van deze mooie bibliotheek.

Cheekwood Estate & Gardens, Nashville, TN

Cheekwood is een botanische tuin van 55 hectare en kunstmuseum dat zich bevindt op het historische landgoed Cheek.

Het was oorspronkelijk gebouwd als huis voor Leslie en Mabel Cheek in 1929 en is een van de mooiste voorbeelden van een Amerikaans landgoed uit deze tijd. Sinds de opening in 1960 als kunstmuseum en botanische tuin heeft Cheekwood kunsttentoonstellingen van wereldklasse georganiseerd, spectaculaire tuinen en een ongekend landgoed gepresenteerd.

Ontdek het historische Cheek-landgoed met de Podcatcher.

Stichting Van Gogh Village Nuenen, NL

Vicent van Gogh Village

In het Vincentre-museum kun je Nuenen beleven zoals het was in 1883 toen Vincent van Gogh er ging wonen. Volg hier Vincent van Goghs pad. Wat het zo bijzonder maakt is dat je de verhalen over Vincent van Gogh door zijn schilderijen en brieven kunt beleven vanuit deze historische historische plek.

Neem een Podcatcher en luister naar de verhalen over hem en lees zijn brieven over Nuenen van de periode toen hij er werkte en woonde tussen 1883 en 1885.

Airborne Museum Hartenstein, Oosterbeek, NL

Het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek, Nederland, is gewijd aan de Slag om Arnhem waarbij geprobeerd werd een brughoofd te vormen op de noordelijke oevers van de Rijn in september 1944. Hartenstein was het hoofdkwartier van de eerste Britse Airborne Division.

Neem een Podcatcher om naar alle verhalen over de Slag om Arnhem te luisteren.

Museon, Den Haag, NL

Het bijzondere van het Museon is de unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak.

Het Museon is hét museum om alles te weten te komen over cultuur en wetenschap. Het Museon bestaat al sinds 1904 en de collectie telt inmiddels zo’n 260.000 objecten.

Ontdek meer dan 260.000 objecten en neem een Podcatcher om naar de verhalen die achter de collectie schuilen te luisteren

Nationaal Park De Hoge Veluwe - Jachtslot Sint Hubertus, NL

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg; de eerste opdracht was het ontwerpen van een kantoorgebouw in Londen. Een andere was die van het ontwerpen van de Schipborg, een modelboerderij in het Drentse Anloo.

Neem een Podcatcher en luister naar het verhaal van dit iconische gebouw.

U.S. Army Museum of Hawaii, Honolulu, VS

Een kijkje in het verleden van Hawaii

Helikopters, tanks, wapens die nu het zwijgen worden opgelegd en lege bunkers heten je welkom in het US Army Museum of Hawaii. Eens een bastion gebouwd om Hawaii te beschermen tegen binnenvallende troepen, nu is het een museum dat het militaire verhaal van Hawaii vertelt. Alle verhalen worden grafisch weergegeven in displays met foto's en geluidseffecten, waardoor een echte "jij was daar" ervaring ontstaat. Guide ID is verheugd om met de Podcatcher deze verhalen tot leven te brengen!